စားလိုက်တိုင်း ရင်ကို အေးချမ်းစေတယ်ဆိုပြီး ဆိုကြတဲ့ မင်းကွတ်သီးမှာ ကျန်းမာရေးကိုလည်း good စေမယ့် အကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရှိတာ သိပါရဲ့လား?
မင်းကွတ်သီးစားတဲ့အခါ အထဲကအဖြူသားကိုပဲ စားလို့ရတဲ့ဆိုပေမယ့် ဆေးဖက်ဝင်တဲ့နေရာမှာတော့ အတွင်းအဖြူသားရော အပြင်အခွံရောကို ထိန်ချန်ထားလို့မရပါဘူး💁🏻♀️
စားလို့ရတဲ့ အတွင်းအဖြူသားမှာ -
🟣 အမျှင်ဓာတ်
🟣 သတ္တုဓာတ်
🟣 ဗီတာမင်မျိုးစုံ
🟣 ကာဗိုဟိုက်ဒရိတ်
🟣 သံဓာတ်
🟣 ပိုတက်စီယမ်
စတဲ့ အာဟာရဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်နေသလို
အပြင်အခွံကလည်း ပုံမှန်အသီးတွေမှာတွေ့ရခဲတဲ့ xanthones ဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်တာကြောင့် အောက်ပါနေရာတွေမှာ သူမတူအောင် အသုံးဝင်လှပါတယ်👇🏻
🟪 ဓာတ်မတည့်မှုများ
🟪 အရေပြားရောင်ရမ်းမှုများ
🟪 အဆစ်အမြစ်ရောင်မှုများ
🟪 သွေးကြောရောင်ရမ်းမှုများ
🟪 နှင်းခူရောဂါများ
ဒါ့အပြင် မင်းဂွတ်သီးအခွံက အရိုးကင်ဆာ၊ ဆီးကျိတ်ကင်ဆာ၊ အစာအိမ်ကင်ဆာ၊ အူမကြီးကင်ဆာနဲ့ အဆုတ်ကင်ဆာတို့ဖြစ်စေတဲ့ ကင်ဆာဆဲလ်တွေကိုလည်း သက်သာစေနိုင်ကြောင်း လေ့လာတွေ့ရှိထားကြပါသေးတယ်။
ဒီလောက် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးနဲ့ ပြည့်နှက်နေတဲ့ မင်းဂွတ်သီးကို နိုင်ငံခြားမှာဆို ဈေးကြီးပေးပြီးတောင် တကူးတကဝယ်စားနေရတာဆိုတော့ မြန်မာနိုင်ငံမှာ ရာသီပေါ်တိုင်း ပေါပေါသီသီစားခွင့်ရတာ အရမ်းကံကောင်းတယ်လို့တောင် ပြောလို့ရပါသေးတယ်နော်။
ဆောင်းပါးလေးကိုဖတ်ရှုပေးတဲ့အတွက်ကျေးဇူးတင်ပါတယ်။